вівторок, 4 червня 2019 р.

День українських традицій

З метою відтворення українських традицій, в пришкільному тпборі "Веселкограй" 04 червня було проведено "День українських традицій"
У всі часи було трепетне ставлення до українських традицій. В багатьох народів існує повір'я,що той хто забув традиції своїх предків,карається людьми і Богом,блукає по білому світу і ніде не може знайти собі притулку, бо загублений для всіх.

Наш народ має багату культуру, величезний скарб якої складається з цінностей, надбаних багатьма поколіннями. З прадавніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови щодо способу життя. Вони закладені в українських звичаях, обрядах, фольклорі, адже в них — світовідчуття та світосприймання нашого народу. У них пояснюються та обґрунтовуються взаємини між людьми, цінність духовної культури окремої людини і народу взагалі. І сьогодні, через тисячі років, вже непросто виявити грань, де в українських звичаях закінчується стародавня культура, а-де починається християнська.
Вихованці гуртка «Пізнаємо рідний край», що продовжив свою роботу в період літнього оздоровлення, побували в шкільних музеях, доторкнулися своїми руками до сивої давнини, перенеслися в юність своїх бабусь та прабабусь. Спробували свої вміння ткацтва на ткацькому верстаті, познайомилися з різноманітними орнаментами української вишивки, вподобали відпочинок на гарному домотканому килимку, який потрапив до музею завдяки старожилам.
Старовинні звичаї — скарб українського народу та культури. Хоча всі ці рухи, обряди і слова, які складають народні звичаї, на перший погляд не мають ніякого значення в житті людини, але вони віють на серце кожного з нас чарами рідної стихії і є живущим бальзамом для душі, який наповнює її потужною силою.
Діти відвідали шкільні музеї, узагальнили отриману інформацію, поділились своїми враженнями, та розповіли про традиції своєї сім’ї. Сам захід пройшов у дружній та привітній атмосфері.

Немає коментарів:

Дописати коментар